BMW 5 Serie 520 F10 / urađeno odjavljivanje AdBlue sistema iz motornog računara

SCR (selective catalytic reduction) – selektivna katalitička redukcija je tehnologija koja se koristi za redukciju azotnih oksida (NOx) iz izduvnih gasova dizel motora. Zasnovana je na AdBlue® koji se naziva i izduvna tečnost za dizel – 32,5% rastvora uree u prečišćenoj vodi koja se ubrizgava u izduvnu cev.

Urea u AdBlue® oslobađa amonijak (NH3) uz visoke temperature izduvnih gasova. Ovaj amonijak hemijski reaguje sa azotnim oksidima (NО i NО2) u katalitičkom pretvaraču kako bi se stvorila neškodljiva para azota (N2) i vode (H2O).

AdBlue® (diesel exhaust fluid) je sredstvo koje koriste vozila opremljena sa SCR (selective catalytic reduction) katalizatorom. AdBlue® se sastoji od uree koja je pomešana sa destilovanom vodom. Princip rada sistema temelji se na hemijskoj reakciji selektivne katalitičke redukcije pri kojoj se štetni azotni oksidi pretvaraju u azot i vodenu paru. AdBlue® se ubrizgava pre SCR katalizatora a samim procesom se upravlja preko raznih SCR senzora. Sistem je prilično osetljiv i greške se javljaju često, i to dovodi do problema u svakodnevnoj vožnji. Problem se rešava odjavljivanjem AdBlue® sistema iz motornog računara – trajno rešenje svih problema koji može da uzrokuje AdBlue®.

Chiptuning Performance

@radenkostruja
AUTO SERVIS STRUJA 96

www.strujaservis.rs

#struja #chiptuning #chiptunes #auto #automobil #autoelektronika #servis_struja96 #dijagnostika #autoklime #autoelektrika #autokljucevi #dtc_off #dpf_off #agr_off #coding_programing #kilometraze #coding_adaptation

BMW Chiptuning – izaberite Vaš model