PITANJA I NEDOUMICE

SVE ŠTO NISTE USPELI DA RAZJASNITE A TIČE SE AKUMULATORA

Uvek se pitate da li ste vaš akumulator preplatili. Možda ste za dati novac mogli kupiti bolji?

Da li je bolje ako kupim akumulator koji je veće snage od onoga koji mi preporučuje servis ili proizvođač?

Kako da pravilno održavam akumulator ako nigde ne mogu da pročitam šta mu šteti tokom eksploatacije?

Mnogo toga vezanog za auto akumulatore su nepoznanice. Za vas smo sublimirali osnovna znanja, neophodna da odaberete, ugradite i pravilno održavate vaš auto akumulator …

AKUMULATORI – PITANJA I ODGOVORI

REŠITE VAŠE NEDOUMICE I DOBIJTE ODGOVORE NA ONO ŠTO NISTE ZNALI O AKUMULATORIMA

Ne nikako. Svaki proizvođač jasno je definisao tehničke karakteristike akumulatora u svom vozilu. Samo propisani akumulator daće optimalne uslove u eksploataciji.

Ovo je jedna od najčešćih grešaka kod neinformisanih korisnika. Akumulatori za start-stop sisteme imaju poseban priključak kojim centralnoj računarskoj jedinici javljaju napon punjenja akumulatora. Kada je akumulator napunjen, nema potrebe da se dodatno puni. Ovde kod klasičnog akumulatora nastaje problem jer se takav akumulator stalno puni. Ovim se smanjuje radni vek istog a u eksploataciji može doći do njegovog trajnog oštećenja.

Ovlašćeni distributer kroz svoju servisnu mrežu može obezbedit validaciju novog akumulatora kod Start-stop sistema. Novi akumulator mora biti registrovan u centralnoj računarskoj jedinici. Takođe, serviser će nakon pravilnog postavljanja akumulatora proveriti relevantne parametre bitne za pravilnu eksploataciju, proveru napona i potrošnje itd.

Da može. Kod savremenih automobila, propisano punjenje akumulatora znatno je više od akumulatora urađenih u staroj tehnologiji. Takođe novi automobili imaju znatno veći broj potrošača pa akumulator starije tehnologije ne može odgovoriti potrebama za električnom energijom.

Da šteti! Javlja se pojava sulfatizacije unutar akumulatora a kristale je nemoguće vratiti u tečno stanje unutar akumulatora.

Ukoliko buster koristite u krajnjoj nuždi onda to može biti opravdan izuzetak. Ipak, češća upotreba brzog punjača smanjuje kapacitet akumulatora.

Nudi prodaju i distribuciju NOVIH akumulatora 15 renomiranih proizvođača sa garancijom od 24 do 60 meseci i OTKUP starih akumulatora. Veliki popusti, najniže cene, staro za novo uz najbolje cene. STRUJA 96 je ovlašćeni serviser sa sopstvenim servisnim centrom za sve vrste akumulatora koji se prodaju u Srbiji. Otvoreni smo za saradnju sa malim i velikim Servisima i Prodavnicama auto delova. Pored besplatne ugradnje izabranog akumulatora za Vaš automobil, uradićemo za vas besplatan pregled napona punjenja, kontrolu potrošnje i izvlačenje struje, kontrolu potrošnje struje elektropokretača, struje prilikom starta motora itd.