Loading...

Servis auto klime

Servis auto klime2020-11-15T09:16:47+01:00

SERVIS AUTO KLIME

PUNJENJE, DEZINFEKCIJA, SERVIS, POPRAVKA, REMONT

Auto servis STRUJA96 kao jednu od specijalnosti ima održavanje i popravku klima uređaja na automobilima.
Servisiranje auto klima u Auto servisu STRUJA96 vrši se najsavremenijom opremom u cilju najkvalitetnijeg pružanja usluga.
Redovno održavanje od presudnog je značaja za ispravan rad vašeg klima uređaja.
Mnogi su nam poklonili poverenje. Budite jedan od njih. Dobro došli!

SERVIS AUTO KLIME

PRIPREMITE VAŠ AUTOMOBIL ZA LETO I VRELINU

Jednom u toku godine dovoljno je raditi servis Vašeg auto klima uređaja. Čini se kao logično da to bude u proleće kako bi ste za najvrelije, letnje mesece obezbedili ispravan rad sa punim performansama.

Dobro obavljenom poslu svakako će pomoći najsavremenija servisna oprema koju poseduje Auto servis STRUJA96. Servis koristi isključivo sertifikovane fluide prilikom servisiranja Vašeg uređaja.

Redovan servis auto klime podrazumeva:

  • Kontrolu auto klime
  • Zamenu ulja
  • Zamenu freona
  • Vakumiranje klime
  • Proveru kompresora (stanje ležaja remenice i stanje elektromagnetnog kvačila)
  • Proveru pogonskog kaiša kompresora
  • Merenje kapaciteta klime i provera ukupne funkcionalnosti

Prilikom servisnog postupka radi se pražnjenje kompletnog sistema pa dolazi do odvajanja postojećeg ulja smanjenog viskoziteta. Količina koju je sistem zabeležio kao odstranjenu, vraća se u sistem kao zamensko, novo ulje, punih viskoznih svojstava.

Zatim automatizovana servisna stanica meri količinu freona u sistemu. Dozvoljen gubitak freona u sistemu je 5% za rok od jednog do drugog servisnog pregleda (12 meseci). Veći gubitak freona može da ukaže na nezaptivenost sistema pa dodavanjem UV boje možemo detektovati mesto curenja gasa iz sistema.

Dehidratacijom sistema iz cevovoda i sklopova izvlačimo vazduh i vlagu. Vlaga u večini slućajeva izaziva zapušenost filtera sušača a to dalje dovodi do nefunkcionalnosti klima uređaja.

Automatizovana servisna stanica dodaje nedostajući freon. On za sebe vezuje ulje koje podmazuje kompresor i omogućava njegovo hlađenje.

Svaka auto klima ima svoj vek trajanja. Možete ga značajno produžiti redovnim godišnjim servisom.

Go to Top