PREDNOSTI CHIPTUNINGA

BRŽI AUTO, SNAŽNIJI MOTOR, VEĆI OBRTNI MOMENT,
MANJA POTROŠNJA GORIVA, MANJA EMISIJA IZDUVNIH GASOVA, OPTIMIZACIJA RADA MENJAČA

Sve više je vlasnika koji svoja, potpuno nova vozila dovoze u Auto servis STRUJA96 na proces CHIPTUNING-a. Razlog je jednostavan. Proizvođači automobila isti motor softverski modifikuju u nekoliko kategorija prema snazi. Ne obraćajte pažnju na snagu motora. Konje ispod haube vrlo jednostavno ćemo osloboditi nekom od metoda CHIPTUNING-a.

Identičan pristup proizvođači imaju i kod funkcionalnosti ugrađene opreme pa tako potpuno ista oprema ima nekoliko nivoa funkcionalnosti. Sve ovo lako i brzo, može se nadomestiti modifikacijom softvera i dodavanjem novih funkcija postojećoj opremi.

STRUJA96 pored savremenih alata, merne opreme, osciloskopa, softvera, dijagnostičke opreme, ima ono najvažnije! Stručan i obučen kadar kao i iskustvo od 25 godina da brzo i lako otkrijemo sve vrste kvarova na Vašem vozilu! Vaše poverenje za nas je na prvom mestu. Dobro došli!

CHIPTUNING PROCES UNAPREĐENJA

REŠITE VAŠE NEDOUMICE I DAJTE POVERENJE SAVREMENIM TEHNOLOGIJAMA

Chiptuning je proces modifikacije softvera u računaru motora (ECU-a) u cilju bolje optimizacije rada motora, što se pre svega ogleda u povećanju konjskih snaga, i, što je možda značajnije, obrtnog momenta automobila, ekonomičnosti i poboljšanju emisije izduvnih gasova.

Ne postoji jedinstveni softver koji može da radi i postiže isti efekat u svakom automobilu, jer ni jedan automobil nije u istom stanju, pa ni oni sa fabričkim postavkama. Proizvođačima treba previše vremena i novca da bi individualno razvijali svaki motor. Stoga oni obezbeđuju prostor za modifikaciju i unapređenje performansi i karakteristika motora.

Proces Chiptuning modifikacije traje u proseku do 3 sata. Treba znati da se svaki automobil individualno prilagođava i često ga je potrebno više puta testirati dok rezultat ne bude onakav kakav želimo.

Chiptuning je apsolutno bezbedan za motor. Chiptuning Stage 1 remap se radi u sigurnosnim granicama i 100% je pouzdan i garantuje dug životni vek motora vašeg automobila.

STRUJA96 garantuje povećanje snage ukoliko je motor u dobrom stanju. Obezbeđujemo trogodišnju garanciju na ponovnu modifikaciju softvera ukoliko dođe do update-a postojećeg softvera. Vraćanje softvera na fabričko stanje je besplatno u toku trajanja garancije. Garantujemo detaljno dijagnostikovanje vozila i individualno prilagođavanje novih parametara u idealne.

Prednosti Chiptuning-a su mnogobrojne, a izdvajamo veće uživanje u vožnji, bezbednije (sigurnije) preticanje, više obrtnog momenta (kada je automobil pod teretom, prikolica…), manja potrošnja goriva.

Verovatno se pitate kako je moguće da auto bude jači a da manje troši. Objašnjenje leži u nauci pa ako automobil vozite oštro do dostizanja željene brzine a zatim istu održavate troši najmanje. Manje čak i od lagane vožnje kojom umerenim gasom polako dostižete željenu brzinu. Chipovan automobil zahvaljujući boljim performansama ranije dostiže željenu brzinu a zatim nastavlja da krstari sa nešto većim nadpritiskom turbine koji takođe doprinosi smanjenju potrošnje goriva.

STRUJA96 ima mogućnost da za svaki ECU motorni računar uporedi fabričke podatke i nadogradi ih novom mapom. Ovo je naročito važno kada je auto ranije loše čipovan, podešavan, kada je urađena pogrešna modifikacija softvera ili urađena pogrešna eliminacija DPF-a ili AGR-a od strane neprofesionalaca. U takvim slučajevima dešava se da vozilo troši više goriva, ima trzanje, otežano pali, dimi, vuče ili ubrzava dobro samo na nekim obrtajima, duže vergla prilikom paljenja itd …

STRUJA96 može brzo i vrlo efikasno promeniti podatke, izvršiti adaptaciju za svaku elektronsku jedinicu, računar, Body, BSI, Airbag centralu, ABS centralu, instrument tablu, elektroniku fara i još mnogo toga.

STRUJA96 za razliku od ovlašćenih servisa za određene brendove, može bez ikakvih ograničenja ugraditi i kodirati koriščenu a jeftiniju elektronsku jedinicu!