Audi A4 2.0 TDI 2015 / urađeno isključivanje SCR (selective catalytic reduction) – urađeno trajno odjavljivanje AdBlue sistema iz motornog računara uz garanciju da će DPF ispravno raditi regeneraciju

SCR (selective catalytic reduction) – selektivna katalitička redukcija je tehnologija koja se koristi za redukciju azotnih oksida (NOx) iz izduvnih gasova dizel motora. Zasnovana je na AdBlue® koji se naziva i izduvna tečnost za dizel – 32,5% rastvora uree u prečišćenoj vodi koja se ubrizgava u izduvnu cev.

Urea u AdBlue® oslobađa amonijak (NH3) uz visoke temperature izduvnih gasova. Ovaj amonijak hemijski reaguje sa azotnim oksidima (NО i NО2) u katalitičkom pretvaraču kako bi se stvorila neškodljiva para azota (N2) i vode (H2O).

AdBlue (diesel exhaust fluid) je sredstvo koje koriste vozila opremljena sa SCR (selective catalytic reduction) katalizatorom. AdBlue se sastoji od uree koja je pomešana sa destilovanom vodom. Princip rada sistema temelji se na hemijskoj reakciji selektivne katalitičke redukcije pri kojoj se štetni azotni oksidi pretvaraju u azot i vodenu paru. AdBlue se ubrizgava pre SCR katalizatora a samim procesom se upravlja preko raznih SCR senzora. Sistem je prilično osetljiv i greške se javljaju često, i to dovodi do problema u svakodnevnoj vožnji. Problem se rešava odjavljivanjem AdBlue sistema iz motornog računara – trajno rešenje svih problema koji može da uzrokuje AdBlue.

Chiptuning Performance

@radenkostruja
AUTO SERVIS STRUJA 96

www.strujaservis.rs

#struja #chiptuning #chiptunes #auto #automobil #autoelektronika #servis_struja96 #dijagnostika #autoklime #autoelektrika #autokljucevi #dtc_off #dpf_off #agr_off #coding_programing #kilometraze #coding_adaptation

Audi Chiptuning – izaberite Vaš model