JEEP Wrangler 2.8 CRD 2012 / urađeno odjavljivanje FLAPSa iz motornog računara / EDC 17cp27 Bench programming

FLAPS su usisne klapnice koje se nalaze u usisnoj grani blizu usisnih kanala glave motora. One imaju nekoliko uloga u radu motora ali najznačajnje uloge su miran rad motora na leru, manja turbo rupa (turbo lag) i manja emisija štetnih gasova. Kontroliše ih ECU (engine control unit) odnosno motorni računar u vozilu koji, kada motor radi na leru, drži klapnice zatvorene i time povećava turbulenciju u usisnoj grani i podpritisak i tako omogućava bolju atomizaciju i sagorevanje smeše čime smanjuje nivo emisije štetnih gasova. Takođe optimalnim položajem klapnica, motor prilikom ubrzavanja iz niskih obrtaja ranije dobija zadati obrtni moment i turbo rupa je manje izražena. Kad motor dostigne svoj maksimalni obrtni moment klapnice su obično otvorene i tada motor može da razvije svu deklarisanu snagu.

Problemi sa klapnicama su česti zbog loše kvalitete goriva (nedovoljnog pročišćavanja) i kontinuiranog točenja istog, skupljanje gareži i mehaničko blokiranje je uobičajeno ali dešava se i da dolazi do otpadanja samih klapnica u cilindar motora što za rezultat ima veliko mehaničko oštećenje motora i skupu popravku.

Problem sa klapnicama rešava se na nekoliko načina, skidanjem i čišćenjem, zamenom klapnica polovnim, zamenom klapnica novim (vrlo skupa popravka) ili odjavljivanjem klapnica iz motornog računara.

Servis STRUJA 96 radi kvalitetno odjavljivanje FLAPSa, motor nakon toga radi potpuno ispravno bez ikakve signalizacije i grešaka. DPF nastavlja da radi regeneracije u propisanim intervalima. U praksi, turbo rupa koja nastaje skidanjem FLAPSa je zanemariva i neprimetna.

Chiptuning Performance

atm_chiptuning_performance Dealer Beograd
@radenkostruja
AUTO SERVIS STRUJA 96

www.strujaservis.rs

#struja #chiptuning #chiptunes #auto #automobil #autoelektronika #servis_struja96 #dijagnostika #autoklime #autoelektrika #autokljucevi #dtc_off #dpf_off #agr_off #coding_programing #kilometraze #coding_adaptation

JEEP Chiptuning – izaberite Vaš model